mosxari-blanket_copy

Μοσχάρι μπλάνκετ

22 Απριλίου 201210:00

mosxari-blanket_copyΤο μοσχάρι μπλάνκετ σερβίρεται τέλεια με ρύζι.


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Υλικά συνταγής μαγειρικής:

1 κ. σπάλα μοσχαριού χωρίς το κόκκαλο

3 1/2 φλ. τσ. νερό

1 κρεμμύδι

2 γαρύφαλλα

1 καρότο κομμένο σε τέταρτα

φύλλο δάφνης

θυμάρι

μαϊντανό

σέλινο

1 κ.σ. αλάτι

λίγο πιπέρι

1/2 κ. κρεμμυδάκια

βούτυρο

200 γρ. μανιτάρια

4 κ.σ. αλεύρι

2 κρόκοι αυγού

1 μεγάλο λεμόνι

Άνηθος

Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα:

Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Βάζετε νερό στην κατσαρόλα (ή χύτρα) και όταν αρχίζει να βράζει βάζετε το κρεμμύδι, αφού καρφώσετε πάνω τα γαρίφαλλα, το καρότο, το φύλλα δάφνης, το θυμάρι, λίγο μαϊντανό και το σέλινο και αλατοπίπερο.

Κλείνετε το καπάκι και αφήνετε να βράσει για 50 λεπτά (25 για χύτρα) και στη συνέχεια κατεβάζετε από τη φωτιά.

Βγάζετε το κρέας από το ζωμό και τον στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα βάζετε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, λίγη ζάχαρη και 2 κουταλιές νερό.

Αφήνετε να σιγοψηθούν σκεπασμένα για 1/2 περίπου ώρα.

Ρίχνετε στο τηγάνι μισό φλυτζάνι από το ζωμό κρέατος , αλάτι, χυμό λεμονιού και τα μανιτάρια. Τα βράζετε για 3 λεπτά και προσθέτετε το κρέας με τα κρεμμυδάκια.

Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα βάζετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και το αλεύρι. Ανακατεύετε το μίγμα και προσθέτετε το ζωμό κρέατος. Ανακατεύετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει ελαφρά. Τη δένετε με τους κρόκους αυγών και το χυμό λεμονιού.

Βάζετε το κρέας με τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια σε μια πιατέλα. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζετε με άνηθο ψιλοκομμένο.

Πηγή : www.sidages.gr

www.mpatzakidis.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr