Για τις ανάγκες του ενός ρεπορτάζ γυρίσαμε όλη την Χαλκιδική και δεν ήταν δυνατόν να μην κάνουμε συνεχείς στάσεις για φαγητό είτε στην ορεινή είτε δίπλα στην θάλασσα. Η τελευταία μέρα όμως μας είχε επιφυλάξει μια έκπληξη, “πέσαμε” κυριολεκτικά ίσως στο καλύτερο μαγειρείο της Χαλκιδικής
Εκεί ανάμεσα στα σοκάκια της Νέας Φωκαία καθίσαμε για την μεσημεριανή διαμαρτυρία του στομαχιού μας που ήδη είχε ξεκινήσει. Στην καθιερωμένη ¨πασαρέλα” από τα φαγητά πέσαμε σε κοινές εικόνες, πατάτες , κοτόπουλα , μπάμιες κλπ. Διαλέγω πατάτες με κοτόπουλο “άστο αυτό” ακούγετε η φωνή του Χρήστου, σεφ και ιδιοκτήτης, “θα πάρεις το Πασχαλιάτικο και όταν φύγεις θα μου φιλήσεις και το χέρι”, η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να του φιλήσω το χέρι τελικά, αλλά πήρα δύο μερίδες μαζί μου.
Δεν μείναμε εκεί, τα δοκιμάσαμε σχεδόν όλα, καταπληκτικά, “θα έρθουμε και αύριο να φάμε τα ίδια, μας άρεσαν ” και με μια απίστευτη ηρεμία μας το έκοψε “ποτέ δεν υπάρχουν ίδια φαγητά την επόμενη ημέρα, αν θες να τα δοκιμάσεις όλα, πρέπει να μείνεις μια εβδομάδα”
Όταν ρωτήσαμε πως είναι δυνατόν ακόμα και το πιο απλό , οι πατάτες να είναι τόσο νόστιμα μας είπε “δεν υπάρχουν μυστικά, αγοράζεις τα καλύτερα υλικά και τα ψήνεις με μεράκι”
Κάπου εκεί πήραν σειρά οι σόδες……… και η υπόσχεση στο Χρήστο ότι αυτό το καλοκαίρι θα είμαστε εκεί μια εβδομάδα για να τα δοκιμάσουμε όλα
Νέα Φωκαία Χαλκιδική
2374 081009
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;