Πικάντικη σούπα από τη Βόρεια Αφρική με πλιγούρι και κάππαρη

6 Ιανουαρίου 201721:04

Ιδιαίτερη γεύση και χρώματα από τη Β. Αφρική. Δοκιμάστε την, ακόμα κι αν αμφιβάλλετε για τα αρωματικά που περιλαμβάνει. Ωστόσο είναι πολύ γευστική ακόμα κι αν κινηθείτε με βάση κλασικές επιλογές βοτάνων και μπαχαρικών.

Συστατικά:

1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1½ κ.γλ. φρεσκοαλεσμένοι σπόροι κόλιανδρου
1 κ.σ φρεσκοαλεσμένοι σπόροι “”κάρο”” (caraway seeds)
1 κ.σ. χαρίσα
1 κ.σ. χαλέπικο πιπέρι ή μπούκοβο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
1/3 φλ. χοντρό πλιγούρι
3-4 κ.σ φρέσκο χυμό λεμονιού
½ φλ. κάππαρη στην άlμη, ξεπλυμένη πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό
1 λεμονάκι τουρσί με καυτερή πάπρικα, ξεβγαλμένο και κομμένο σε ψιλές λωρίδες (προαιρετικά)
αλάτι
4 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα αναμειγνύουμε το λάδι με το σκόρδο, το κόλιανδρο, το “κάρο” (caraway seeds), τη χαρίσα και το μπούκοβο.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά να τσιγαριστούν ελαφρά, χωρίς ν’ αρπάξουν.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και 4-5 φλ. νερό.

Όταν η σούπα πάρει βράση, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το πλιγούρι, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, την κάππαρη και το λεμονάκι τουρσί.

Σερβίρουμε τη σούπα πολύ ζεστή, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Πηγή: gourmed.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr