Πιπεριές γεμιστές με χαλούμι και δυόσμο

18 Ιουνίου 201518:00

Εξαιρετικός μεζές! Ελκυστική γεύση και άρωμα κι ένα στολίδι για κάθε τραπέζι!

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και κάνουμε μία τομή περιμετρικά στο κοτσάνι, ανοίγοντας μέχρι τη μέση (δεν πρέπει να αποκολληθεί το κοτσάνι) και μετά κάνουμε μία εγκάρσια τομή κάθετα στην προηγούμενη, δημιουργώντας ουσιαστικά μία τομή σε σχήμα Τ, η οποία πρέπει να είναι τόση ώστε να περάσει το κομμάτι τυρί μέσα στην πιπεριά.
Προσθέτουμε μέσα στην τομή το τυρί και λίγα κουκουνάρια και τηγανίζουμε σε ζεματιστό λάδι μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Τις τοποθετούμε μέσα σε πιατέλα, σε στρώσεις. Όσο είναι ακόμα ζεστές, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με μπαλσάμικο και πασπαλίζουμε με το δυόσμο. Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 5-7 λεπτά

Υλικά

6 πιπεριές πράσινες κέρατο
6 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
12 κομμάτια χαλούμι
2 κ.σ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ κουκουνάρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι / πιπέρι

Μερίδες: 4

Πηγή: lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr