Πρωινές τορτίγιες

11 Ιουλίου 201318:00

Φαχίτας! Εύκολο πρωινό που μεταφέρει αύρα Λατινικής Αμερικής στο τραπέζι μας.

Συστατικά

6 αβγά
1/4 κ.γ. αλάτι (αλλά αυτό εξαρτάται κι από τα τυριά που θα διαλέξετε)
3 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 φέτες μπέικον
4 φαχίτας (μεσαίου μεγέθους)
3/4 φλ. από διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα χοντρά
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι

Τρόπος παρασκευής συνταγής
Σωτάρουμε ελαφρά το μπέικον και το αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και αλατίζουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε μισό από το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα αβγά που χτυπήσαμε με το γάλα και τα πράσινα κρεμμυδάκια.
Με μια μαλακιά σπάτουλα (για να μη χαράξουμε το τηγάνι) διαλύουμε τα αβγά μέσα στο τηγάνι όσο μαγειρεύονται.
Λίγο πριν να ετοιμαστούν ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε ένα μεγάλο λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και ακουμπάμε πάνω του τις δυο τορτίγιες.
Μοιράζουμε το 1/4 του τυριού σε κάθε μία και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των αβγών (μοιρασμένο στα δύο).
Ψιλοκόβουμε με το μπέικον και το ρίχνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Σκεπάζουμε τις τορτίγιες με τις άλλες τορτίγες και συνεχίζουμε να τις ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για 1-2 φορές.
Κόβουμε σε 4-6 κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως με σος της αρεσκείας μας.

Προετοιμασία: 10΄ Εκτέλεση: 10΄

Πηγή : http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr