Ριζότο με φράουλες (Risotto alle fragole)

23 Ιουλίου 201022:00

strawberry-risottoΡιζότο με φράουλες (Risotto alle fragole)

συστατικά
“400 γραμμ. ρύζι για ριζότο (Αρμπόριο ή Καρναρόλι)
300 γραμμ. φράουλες, πολτοποιημένες
300 ml λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 -1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε ή βούτυρο φρέσκο για το τελείωμα”
οδηγίες

1. Προετοιμάστε δύο κατσαρόλες: μια μεγάλη όπου θα φτιάξετε το ριζότο και μια μικρότερη που θα έχετε καυτό (κάτω από το σημείο βρασμού) το ζωμό. Επειδή η ποσότητα του ζωμού είναι λίγο σχετική, εάν σας τελειώσει, έχετε κοντά και καυτό νερό, για να τελειώσετε το ριζότο με αυτό. Εναλλακτικά έχετε έτοιμο περισσότερο ζωμό.

2. Σε δυνατή φωτιά ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι. Όταν αυτό αρχίζει να γίνεται διάφανο, προσθέστε το ρύζι, ανακατέψτε καλά και φροντίστε να καλυφθεί παντού με το βούτυρο. Προσοχή γιατί πιάνει πολύ στην κατσαρόλα.

3. Έπειτα από μερικά λεπτά ρίξτε και το ποτήρι το κρασί, περιμένετε να εξατμιστεί λίγο και κατεβάστε τη θερμοκρασία του ματιού στο μέτριο.

4. Από εδώ και πέρα δεν χρειάζεται βιασύνη: όταν εξατμιστεί το κρασί, αρχίστε να ρίχνετε από το ζωμό μία κουτάλα της σούπας τη φορά. Περιμένετε να εξατμιστεί, ρίξτε την επόμενη κ.λπ. Η διαδικασία αυτή παίρνει περίπου 15 λεπτά. Το ρύζι θα πρέπει να είναι al dente, όχι στεγνό, αλλά κρεμώδες. 

5. Λίγο πριν τελειώσει το ρύζι, ανακατέψτε και το χυμό της φράουλας. Συνεχίστε το μαγείρεμα.

6. Μόλις τελειώσει το ριζότο, αποσύρετέ το από τη φωτιά, κλείστε το καπάκι και αφήστε το κλειστό για ένα λεπτό. Έπειτα ανακατέψτε τα 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή τυρί μασκαρπόνε.

7. Τέλος, ανακατέψτε και την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε στα πιάτα.

8. Ας έχετε και λίγο έξτρα τριμμένη παρμεζάνα, σε περίπτωση που κάποιος πραγματικά τη θέλει. Απολαύστε το υπόλοιπο παγωμένο κρασί σας.

http://www.gourmed.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr