Μια αρκετά διαφορετική συνταγή για να φτιάξετε ρολό από φιλέτο γαλοπούλας γεμιστή με μέλι, πορτοκάλι και δενδρολίβανο. Ένα γιορτινό δείπνο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους το βράδυ των γιορτών. Η γλύκα του μελιού σπάει με την οξύτητα του χυμού από πορτοκάλι και τέλος εξισορροπείται από την ουδέτερη και λιπαρή υφή των μακαντάμια. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!
Υλικά
1600 γρ. φιλέτο γαλοπούλα με την πέτσα
60 γρ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλικομμένο
140 γρ. μακαντάμια ψιλοκομμένα
140 γρ. θρυμματισμένο ξερό ψωμί
1 κουτ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουτ.γλ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
170 μλ. χυμό πορτοκαλιού
110 γρ. μέλι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ενα τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο σε μεσαία θερμοκρασία
Βήμα 2
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα μακαντάμια και ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν
Βήμα 4
Προσθέτουμε το ψωμί, το ξύσμα, το δενδρολίβανο, 2 κουταλιές της σούπας χυμό και 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
Βήμα 5
Βάζουμε το τηγάνι στην άκρη να κρυώσει
Βήμα 6
Σε ενα μικρό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τον χυμό και το μέλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει και μετά μειώνουμε σε χαμηλή φωτιά
Βήμα 7
Ανακατεύουμε για 3 με 4 λεπτά μέχρι το μίγμα να στερεοποιηθεί λιγάκι οπου και βάζουμε το τηγάνι στην άκρη να κρυώσει
Βήμα 8
Βάζουμε το φιλέτο με την πέτσα απο κάτω σε ενα ταψί και χαράζουμε μια βαθιά τομή στην μέση κατα μήκος του φιλέτου και την γεμίζουμε με το περιεχόμενο του πρώτου τηγανιού
Βήμα 9
Δένουμε το φιλέτο σε ρολό με σπάγγο κουζίνας ή με το ειδικό διχτάκι για ρολό
Βήμα 10
Αλείφουμε το ρολό με το μισό μίγμα βουτυρου-μελιού και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο
Βήμα 11
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά, αλείφοντας κατα διαστήματα με το υπόλοιπο μίγμα βουτύρου-μελιού
Βήμα 12
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά να πάρει χρώμα
Βήμα 13
Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε
Βήμα 14
Το ρολό από φιλέτο γαλοπούλας γεμιστή με μέλι, πορτοκάλι και δενδρολίβανο είναι έτοιμο.
Πηγή: nostimada.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;