Ναι! Είναι πραγματικά μια εκκεντρική σαλάτα αλλά το μαύρο ρύζι μπορεί κανείς να το βρει εύκολα, σε ντελικατέσεν, μαγαζιά που έχουν ασιατικά προϊόντα αλλά και σούπερ μάρκετ.
Έτσι σ’ ένα gourmet δείπνο με Κινέζικες πινελιές ούτε η σαλάτα θα περάσει απαρατήρητη.
Συστατικά
2 φλιτζάνια κινέζικο μαύρο ρύζι
1 ½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
3 κλωνάρια σέλερι
1 σαλάτα κομμένη
5 ραπανάκια σε κύβους
Περιγραφή Συνταγής
1.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό το ρύζι για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
2.Σουρώνουμε.
3.Στο μπλέντερ χτυπάμε 1 φλιτζάνι βασιλικό με το λάδι, το λεμόνι, ½ κουταλάκι αλάτι και ¼ κουταλάκι πιπέρι.
4.Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με τον υπόλοιπο βασιλικό, το ντρέσινγκ και τα υπόλοιπα υλικά.
5.Αλατίζουμε για να πάρει γεύση.
Πηγή : Lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;