Σπαγκέτι ολικής άλεσης με φρέσκο τόνο

23 Ιουνίου 201518:00

Τα σπαγκέτι γεννήθηκαν στη Νάπολι, οφείλουν την ονομασία τους στην ομοιότητά τους με μικρά κομμάτια σπάγκου και σερβίρονται ως επί το πλείστον με σάλτσες ντομάτας.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

450 γρ. σπαγκέτι ολικής άλεσης

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

30 γρ. πράσο, σε ροδέλες

40 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη

150 γρ. φρέσκο τόνο, ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

40 γρ. ρόκα, τα φύλλα

80 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τα σπαγκέτι και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.

Σε άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, την κάππαρη και τον τόνο για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμη.

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα ρόκας και το πεκορίνο.

Πηγή: tovima.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr