Σπιτική κρέμα φουντουκιού

14 Απριλίου 201418:00

Υλικά
200 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, χονδροκομμένη
50 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
50 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
200 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε μικρούς κύβους
150 γρ. φουντουκόψιχα, καβουρδισμένη σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία
τα σποράκια από 1 λοβό βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνη

Μερίδες περίπου 800 γρ.

Προετοιμασία 20΄

Διαδικασία
Ρίχνουμε τη φουντουκόψιχα στο μπλέντερ και χτυπάμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί. Προσθέτουμε το κακάο και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ενωθούν.

Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, το ζαχαρούχο γάλα με την κουβερτούρα και το βούτυρο, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία και ομοιογενής κρέμα.

Ρίχνουμε το μείγμα του φουντουκιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Διατηρούμε σε γυάλινο βάζο καλά κλεισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή : www.gastronomos.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr