Στρούντελ με πάστα ελιάς και πιπεριά

11 Μαρτίου 201414:00

Μία εύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους προσκεκλημένους σας. Ένα πιάτο που συνδυάζει απλά υλικά με εκπληκτικό αποτέλεσμα.Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτας
3 κουταλιές της σούπας πάστα ελιάς πικάντικη από ελιές Καλαμών
200 γραμμάρια κασέρι πικάντικο τριμμένο
5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό ο κρόκος
½ κουταλιά της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι (προαιρετικά)

Tρόπος παρασκευής συνταγής
Αφήνουμε τη σφολιάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι εύκολο να τη δουλέψουμε και να μη «σπάσει».
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε το μπέικον και μόλις ξεροψηθεί το βγάζουμε και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στο λίπος από το μπέικον προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν.
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μία λεία επιφάνεια.
Με ένα πινέλο απλώνουμε την πάστα ελιάς σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κασέρι, το μπέικον και τις πιπεριές με το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με το μείγμα την επιφάνεια της σφολιάτας.
Κάνουμε τη σφολιάτα ρολό και γυρίζουμε προς τα μέσα τα άκρα για να μη χυθεί το τυρί όταν λιώσει Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με το γάλα.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα αυγού γάλακτος και πασπαλίζουμε με το σουσάμι (προαιρετικά).
Καλύπτουμε τη σχάρα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε επάνω την πίτα.
Τοποθετούμε τη σχάρα στη χαμηλή σκάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 -40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Διάρκεια: προετοιμασία και ψήσιμο 50-60 λεπτά

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr