Οι τηγανητές πίτες με ροδάκινο και βερίκοκο για ένα καλό πρωινό ξεκίνημα ή για επιδόρπιο!
Υλικά (Σερβίρει 18)
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
1 φλιτζάνι γάλα
220 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
170 γρ. αποξηραμένα ροδάκινα
3/4 φλιτζανιού άσπρη ζάχαρη
2 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα και τη μαργαρίνη εωσότου το μίγμα να είναι εύκολο να τρίβεται. Ανακατεύουμε μέσα γάλα μέχρι να μπορούμε να φτιάξουμε σε μπάλα τη ζύμη. Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε 18 κύκλους. Αφήνουμε στην άκρη.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση: σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε τα βερίκοκα, τα ροδάκινα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε αρκετό νερό για να καλύψουμε τα φρούτα.
Καλύπτουμε με καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα βερίκοκα και τα ροδάκινα.
Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί τελείως το νερό.
Βάζουμε καλαμποκέλαιο ή μαργαρίνη σε ένα μεσαίο σκεύος και σε μέτρια φωτιά.
Γεμίζουμε ίσες ποσότητες με το κουτάλι μας σε κάθε κυκλάκι ζύμης και τυλίγουμε σε μισοφέγγαρο.
Σφραγίζουμε τις άκρες από τα πιτάκια με ένα πηρούνι που έχουμε βουτήξει προηγουμένως σε κρύο νερό.
Τηγανίζουμε τις πίτες σε καυτό λάδι ροδίζοντάς τις και από τις δύο μεριές.
Στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σημειώσεις συνταγής
Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ροδακινοπιτάκια- βερικοκοπιτάκια μας με ζάχαρη άχνη!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;